Je ziet het steeds vaker om je heen. Vooral mannen zijn bezig om sterker en gespierder te worden, terwijl vrouwen bezig zijn met een slanker en strakker lichaam te krijgen. Ook ik zou een strakker en slanker lichaam willen hebben, ondanks dat ik met mijn maat 38 echt niet hoef te klagen. Graag zou ik wat buikvet kwijt willen en een paar cm rond mijn billen en dijen mogen er ook wel af. Ik sport met fases. Heel fanatiek kan ik meerdere weken achter elkaar hard trainen en daarna stoppen en weer maanden niets doen. Ik mis de motivatie om dan door te gaan. Dat moet anders kunnen.

Ik heb me opgegeven om te gaan afvallen met Improve Health en onder begeleiding te gaan trainen. Met dit online platform kun je bijhouden wat je eet en hoeveel je zou moeten eten. Hierin staat je sportschema en kun je lessen volgen die je meer inzicht geven waarom je bepaalde dingen wel of niet moet doen. Zou je graag willen afvallen of wil je juist sterker worden onder begeleiding, maar kun je je geen (personal) trainer veroorloven? Dan is trainen met deze online tool een goede keuze.

afvallen met improve healthLet’s do this!

Goed ik ben dus helemaal enthousiast. Ik ga afvallen met improve health en sterker worden heb ik besloten. Maar…. Daar begint het al. Ik wil niet naar de sportschool. De sportschool is niets voor mij. Ik ben snel overprikkeld en waarom moet de muziek altijd knetterhard staan? Daarnaast vind ik het niet prettig om te sporten met vreemden die bijna bovenop me staan, terwijl ik niet charmant bezig ben. Ik vind dat ongemakkelijk. Van sport houd ik echt wel. Ik heb meer dan 15 jaar gevoetbald. Heerlijk in de buitenlucht achter een bal aanrennen, technisch bezig zijn, vooruit kijken en het spel tactisch spelen. Dat vind ik leuk.

Ik heb besloten om Improve Health te mailen dat ik niet naar de sportschool wil. Gelukkig zijn ze erg flexibel en krijg ik oefeningen thuisgestuurd. Ik raad wel aan om toch gewoon naar de sportschool te gaan, want daar kun je de meest uitgebreide oefeningen doen op de daar aanwezige apparaten. Zo kun je op een veilige manier sporten. Ik doe de oefeningen nu thuis op een matje zonder apparaten en ik heb me wel eens geblesseerd…

Afvallen met Improve Health

Improve Health is een samenwerking van drie specialisten; een personal trainer, een fysiotherapeut en een health coach. Ze vinden het belangrijk om mensen die geen ruim budget hebben te helpen met een sportprogramma die jou helpt je doelen te bereiken. Voor EUR 14,95 kun je een maand lang gebruik maken van het platform. Aan te raden is om dit zeker 3 maanden te doen om je doelstellingen te kunnen bereiken. Daarnaast is het handig om ook een abonnement bij een sportschool te hebben. Eventueel is het mogelijk om je sportprogramma aangepast vanuit huis te doen.

Ik ben drie maanden geleden gestart met een doelstelling om strakker te worden. Belangrijk voor mij is om weer in mijn oude broeken te passen. Deze broeken passen nog wel, maar zitten zo strak dat ik ze eigenlijk niet meer moet dragen. Ik wil me dus weer lekker in mijn eigen kleren voelen! Ik ben benieuwd, want ik wil graag afvallen met Improve Health.

afvallen met improve health

Dashboard

Wat moet je je nou voorstellen bij deze online tool?

Na het inloggen op jouw account kom je op het dashboard terecht, waar je een overzicht ziet van alle activiteiten. Vanuit hier kun je navigeren naar verschillende onderdelen.

♥ Statistiek

Onder het tabblad statistiek vind je jouw gemaakte progressie.

♥ Trainingsschema

Het trainingsschema wordt speciaal voor jou gemaakt en helpt je om af te vallen of juist om sterker te worden. Alles is afgestemd op jouw niveau, van beginner tot gevorderde sporter.

♥ Voeding en Calorieen

Hier kun je precies bijhouden wat je eet en hoeveel calorieën je nog mag eten die dag. Zo kun je heel precies je dieet samenstellen en afmeten. Zo kun je eenvoudig inzien hoe je sterker kunt worden of kunt afvallen met improve health.

♥ Lessen

Iedere week krijg je een nieuwe les te zien. Hier lees je over juiste voeding, wat moet je vooral wel doen en wat je juist niet moet doen. Je krijgt af en toe een lekker recept erbij ter inspiratie, die je heel simpel zelf thuis kunt doen. Hier hoef je geen chef-kok voor te zijn. Je krijgt meer informatie over trainen en hoe voeding je daarbij helpt of juist kan belemmeren. In drie maanden tijd willen de mannen van Improve your Health je niet alleen laten trainen en gezonder eten, maar je ook inzicht geven waarom je dat moet doen. Tenminste als je gezond en vitaal wilt blijven!

Mijn ervaringen

Ik ben met het voedingsoverzicht in je dashboard van Improve Health gaan bijhouden wat ik nou precies eet en hoeveel calorien dat zijn.  Na twee weken ben ik het schema gaan analyseren. Daar kwam ik er al snel achter dat ik in een verkeerde verhouding eet. Dat had ik niet verwacht. Al jaren ben ik bezig met voeding en dit is voor mij een nieuw inzicht! Ik blijk namelijk veel te weinig eiwitten te eten! Ik eet net ff te veel vet en qua koolhydraten zit ik prima. Alleen dus veel te weinig eiwitten. Dat verklaart voor mij ook waarom ik altijd zo enorm spierpijn heb na het sporten.

Ik ben vrij snel daarna eiwitrijker gaan eten. Ik drink in de ochtend karnemelk en probeer wat vaker kwark te eten. In plaats van een boterham met hagelslag neem ik nu sneller een gebakken eitje op een boterham. Zo heb ik kleine veranderingen gemaakt. Ik heb pindakaas ingewisseld voor appelstroop, om het vetpercentage wat omlaag te brengen. Ik ben heel blij dat ik juist door het starten met Improve Health nieuwe inzichten heb gekregen. Soms denk je dat je alles wel kent en gedaan hebt, maar dan wordt je verrast en dat is leuk!

Ik vond het de eerste twee weken best wel lastig om de 1400 kcal die ik mocht hebben in de cutfase aan te houden. Ik heb geen enkel moment echt trek gehad, maar toch merkte ik dat mijn energie minder was. Na de eerste twee weken werd het makkelijker en werd ik er zelfs zo goed in, dat ik soms nog wat overhield qua vet, eiwitten of koolhydraten. Ik heb geen enkel moment gehad dat ik me slap voelde of flauw. Dit komt door het blijven eten van de eiwitten en gewoon het aanhouden van een gezond eetpatroon.

Conclusie afvallen met improve health

Ben ik afgevallen? Ja, enkele kilo’s. Mijn doelstelling was om me weer lekker te voelen in mijn (oude) kleding. Dit is zeker gelukt.

Ben ik sterker geworden? Jazeker, veel sterker dan dat ik was. Ik merk het vooral met het doen van buikspieroefeningen. Waar ik eerst niet omhoog kwam, kom ik nu met gemak omhoog. Zelfs soms tot mijn eigen verrassing. Ik zie dan de oefening en denk nee hoor, dit kan ik echt niet. En dan hupsakee ik doe het zo na. Heel blij hoe snel dat gaat. Binnen drie maanden kun je zoveel sterker worden. Kun je nagaan als je dit blijft doen!

Als je wilt gaan afvallen of sterker wilt gaan worden dan is deze online tool een goede keuze. Zeker als je een kleine portemonnee hebt, maar wel graag dat mooie lijf wilt hebben waar je recht op hebt!

Meer lezen over afvallen op de website.

Meer lezen over (het gezonde effect van) bewegen & sport

cropped-LogoColorNoText.jpeg