Dit helpt bij afvallen en als ondersteuning bij je dieet

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

september 4, 2016

Afvallen is niet makkelijk. Iedereen zal wel eens op een punt hebben gestaan dat je denkt bah, er mag wel wat af. Of je moet een supersnelle stofwisseling hebben. De meeste van ons hebben dat niet en komen toch teleurgesteld van de weegschaal af. In je hoofd ben je vaak een paar kilootjes lichter. Herkenbaar? In dit blog geef je een tip: afvallen met HCA.

Afvallen met HCA

Een maatje minder

Ik heb al jaren maat 38/40. Heel vroeger rond mijn 18e had ik broeken nog een maatje groter. Ik woonde toen nog bij mijn ouders en ik werd goed verzorgd. We hadden een kelder die we gebruikten als voorraadkast en mijn moeder had best een kleine buurtsuper kunnen starten. Er was altijd van alles en ik mocht alles pakken.

Toen ik ging studeren en op mezelf ging wonen vlogen de kilo’s eraf. Ik woonde op 2 uur reisafstand van huis en geen moeder die me even kon helpen. Ik zorgde niet heel goed voor mezelf. Koken kon ik nog niet, nooit gedaan, dus dat schoot er nog wel eens bij in. Regelmatig belde ik mijn moeder. Euh mam, ik wil bloemkool maken. Hoe doe ik dat?

Na een jaartje ging dat allemaal weer prima en kon ik steeds meer maken. We aten regelmatig met vriendinnen samen en dan wil je ook wat lekkers voor elkaar maken. Na mijn studie en in mijn eerste baan, kwamen er langzaam wat kilootjes bij. Van een redelijk actief bestaan, naar fulltime op je kont zitten is niet bevorderlijk voor een gezonde stofwisseling. Vaak was ik moe s avonds en had ik niet meer de puf om te gaan sporten.

Afvallen met HCA

Inmiddels zit ik al jaren een beetje op hetzelfde gewicht, het schommelt soms een kilootje of 2. Ik vind het gewicht niet erg, alleen de centimeters vind ik niet leuk. Afvallen met HCA en op die manier centimeters verliezen is een advies dat ik je wil geven. Ik ben enkele maanden geleden zelf centimeters kwijtgeraakt na een kuurtje HCA. Daar was ik erg blij mee! Lees het artikel hier.

Ga je ook een kuurtje doen. Meet jezelf van tevoren goed, dan kun je zien welke resultaten je hebt behaald!

afvallen met hca

tips bij meten

Na mijn vakantie eind september ga ik weer opnieuw starten met een kuur HCA. Tijdens de vakantie wil ik niet aan mijn gewicht denken. Het is de tijd om lekker te ontspannen, goed en lekker te eten met een passend wijntje erbij. Een kilootje extra calculeer ik alvast in. Na de vakantie is het weer tijd om te gaan afvallen!

Heb je wel eens een kuurtje HCA gedaan en wat zijn jouw bevindingen? Laat het me weten bij de comments!

cropped-LogoColorNoText.jpeg

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op