Ik word al een tijdje geteisterd door een pijnlijke heup. Na een doktersbezoek en de nodige fysiobehandelingen, is er nog niet echt veel verbetert. De diagnose is waarschijnlijk een slijmbeursontsteking. Het is ontstaan na een korte periode waarin ik veel heb gesport. Aangekomen op mijn rondreis door Amerika kon ik ineens nauwelijks meer lopen. Ontzettend vervelend en heel erg pijnlijk. Sowieso in die eerste week kreeg ik ook weer een koortslip. Mijn hele weerstand naar de knoppen. Na behandelingen bij de fysio voor mijn heup werd me aangeraden om spuiten te gaan halen bij de dokter. Dit helpt vaak goed om de vicieuze cirkel te doorbreken van de ontsteking. Dat zie ik niet zitten. Ik wil eerst kijken of er nog alternatieve behandelingen zijn, voordat ik medicijnen mijn lichaam inpomp. Ik ben daarom in contact gekomen met René van het Yin Yang Centrum en ben een acupunctuur behandeling gaan doen.

Acupunctuur behandeling

Ik heb een accupunctuur behandeling gevonden bij het Yin Yang Centrum in Amstelveen. René Goris is de eigenaar van dit centrum.

Ik kwam binnen in zijn praktijkruimte. Hij is bezig met een nieuwe ruimte elders in Amstelveen, maar voor nu heeft hij een praktijk aan huis. Ik word altijd blij als ik een ruimte met heel veel boeken ben. Dan komt de echte nerd in mij naar boven. Al die kennis en mooie verhalen maken mij vrolijk. René gaf aan dat dit slechts een derde van zijn boeken was, de rest staat nog opgeslagen en gaat mee naar de volgende praktijkruimte.

Ik vind René een interessante persoonlijkheid. Hij heeft heel veel kennis en kan honderduit praten over zijn kennis. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring en 15 jaar in een Chinees klooster gewoond en daar heeft hij veel van zijn kennis van Chinese geneeskunde opgedaan.

De behandeling

De behandeling startte met het bespreken van mijn huidige klacht aan mijn heup. Hij vroeg daarna welke andere klachten ik op dit moment nog meer heb. Ook wil René weten welke klachten mijn moeder zoal heeft. Hij geeft aan: “Je bent vroeger veelvuldig intiem met je moeder in aanraking geweest, door het geven van kussen bijvoorbeeld. Deze bacteriën kunnen invloed hebben gehad op jouw lichaam en op je ontwikkelde weerstand en ook op de ziektes die je op latere leeftijd ontwikkelt. Veelvuldig komt voor dat we dezelfde ziektes ontwikkelen als onze moeders”

Ik ging op de massagetafel liggen en René ging op een aantal punten drukken op mijn rug en mijn heup. Sommige punten waren erg pijnlijk en op die plekken ging René de acupunctuur naalden gebruiken voor de behandeling. De spieren in mijn rug, vooral aan de rechterkant zijn erg gespannen, hier heb ik heel vaak last van. De naalden gingen in mijn rug met een heel zacht prikje, dit deed absoluut geen zeer. Het voelde alsof een ballonnetje in mijn rug leegliep. De spanning in mijn rechteronderrug was ineens minder en ook de pijn in mijn heup was minder. Wauw, zo snel had ik geen effect verwacht!

René vraagt zich af of het wel een slijmbeursontsteking is, of dat er sprake is van een andere soort pijn in mijn heup.

Snel resultaat

De dagen erna bleef de pijn in mijn heup nog even weg, maar kwam uiteindelijk toch weer terug na inspanning. Ik heb toch weer even op hakken gelopen, tja ik wil ze af en toe toch aan. Zeker na drie maanden op platte schoenen te hebben gelopen.

De dagen dat ik daarna weer op platte schoenen heb gelopen, zorgde ervoor dat de pijn weer wegtrok uit mijn heup. Ik verwacht nog een aantal behandelingen nodig hebben voordat de pijn in mijn heup definitief weggaat, maar wat een positieve verandering al na 1 behandeling. Dit had ik echt niet verwacht!

Binnenkort heb ik een volgende behandeling  in het Yin Yang Centrum en zal ik mijn ervaringen weer met je delen.

Nu ik weet dat het waarschijnlijk geen slijmbeursontsteking is, begrijp ik ook beter waarom het aanpassen van het voedingspatroon geen effect heeft gehad op de pijn in mijn heup. Er is waarschijnlijk een andere probleem, die ik hopelijk met acupunctuur kan verbeteren.

Meer lezen over Acupunctuur

Ik heb inmiddels al een aantal artikelen geschreven over mijn ervaringen met acupunctuur, die lees je hieronder.

WAT ZIJN JOUW ERVARINGEN MET ACUPUNCTUUR?