Acupunctuur behandeling biedt verlichting bij pijnlijke heup

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

oktober 22, 2017

De pijn in mijn heup is ruim anderhalve week weg geweest. Wat een verlichting was dat! Helaas is het weer terug gekomen, maar kan ik makkelijk herleiden waardoor. Ik heb op een vrijdagmiddag foto’s gemaakt voor mijn blog en daarbij met de zelfontspanner gewerkt. Ik heb een aantal keren een klein heuveltje op en af gerend om op tijd te zijn voor de foto. Om er een beetje leuk uit te zien had ik die dag hakken aangedaan. Deze combi was niet goed voor mijn heup. Ik was terug bij af en op de fiets terug schoot het weer in mijn rug. Ja hoor. Na het weekend stond gelukkig een nieuwe acupunctuur behandeling gepland bij Rene Goris

Acupunctuur behandeling

Onder het genot van een potje verse jasmijnbloesemthee zegt René van Ying Yang Centrum in Amstelveen dat het een goed teken is dat het zolang is weggeweest. “Het is niet gek dat het weer terugkomt. Je hebt het weer overbelast en het probleem is nog niet opgelost. Ik kan je iedere keer op dezelfde manier behandelen, maar dan gaat het weer terugkomen op het moment dat je het weer overbelast”.

Dat is natuurlijk geen fijne oplossing. Dat is alleen goed voor de economie. Belangrijk is om een wekelijkse behandeling te plannen. Op die manier kan er volgens René een goede effectieve behandeling gaan plaatsvinden. Net als bij mijn eerste behandeling krijg ik nu op dezelfde plekken naalden in mijn rug en in mijn heup. Het is alsof er een koele wind over mijn rug blaast of misschien wel in mijn rug. “Dat is een goed teken, want dat betekent dat de spieren ontspannen”, aldus René. Nadat de naalden waren verwijderd kreeg ik een massage waarbij de focus ligt op het oprekken van de ruimtes tussen de wervels.

Stijve heupen

De voorlopige diagnose is nu gesteld op dat er niet voldoende ruimte zit tussen mijn wervels en gewrichten. Daardoor wordt er niet genoeg slijm aangemaakt en ook niet voldoende kraakbeen. Hierdoor krijg je op de lange termijn pijn, de situatie waarin ik nu zit. Ik heb altijd al een beetje stijve heupen en onderrug gehad. Tijdens yogalessen heb ik altijd veel moeite om met rug buigingen mee te doen.

In het verleden heb ik meerdere behandelingen gehad van een chiropractor nadat ik veel aanvallen van spit had toen ik begin 20 was. Ik heb ooit een wervel verschoven tijdens een voetbalwedstrijd en daar heb ik lang last van gehad. Ik heb ook al jaren last van knakkende heupen en ik klink soms echt als een oud wijf. Dit alles kan dus te maken hebben met een tekort aan het soort van glijmiddel dat je gewrichten soepel moet houden.

Rene behandeld dit nu door na de acupunctuur behandeling mij een soort oprekmassage te geven van de wervels. Op het moment zelf voelt dat heel gek, maar daarna voel ik me al wel wat soepeler, losser ofzo. Ik merkte ook ‘s avonds thuis dat ik mijn nek veel verder naar links en rechts kan draaien. Dat is op zich al winst. Ik heb veel fysio gehad in het verleden en daar kreeg ik iedere keer de opmerking, hmm je moet oefeningen doen om je spieren soepeler te maken omdat je hoofd niet ver genoeg draait. Nou ja, volgens mij een behandeling bij Rene en klaar is kees! Heeft allicht bij mij met de wervels te maken en niet zozeer met de spieren.

Pijnvrij

De pijn na de tweede acupunctuur behandeling was niet als bij toverslag verdwenen na het verwijderen van de naalden. Dit duurde een dag ongeveer toen ik me besefte dat de pijn weer was verdwenen. Echt heerlijk is dat, als je continue een zeurende pijn hebt en je dan opeens beseft dat het weg is. Na de derde acupunctuur behandeling bleef de pijn iets langer hangen en lokaliseerde het naar één vaste plek, terwijl het voor de acupunctuur behandeling een groter gebied was.

Je snelle herstel is afhankelijk van de seizoenen, geeft René aan. In het voorjaar en in de zomer herstel je veel sneller van ziekte dan in het najaar en de herfst. Iets wat in de zomer binnen een week kan herstellen, kan er in de winter zomaar weken over doen. Dit is iets om rekening mee te houden, nu we in het najaar zijn beland.

Opleiden

Rene is naast acupuncturist ook een opleider in Nederland met zijn eigen internationale opleidingsinstituut binnen het Yin Yang Centrum onder de noemer IOC Daoland Gezondheidszorg Opleidingen. Hij krijgt regelmatig verzoeken van over de hele wereld om te komen spreken en zijn kennis te delen. Wat een mazzel dat ik als patient in zijn praktijk behandeld kan worden. Een van zijn pijlers is dat we onszelf kunnen helen door het doen van oefeningen. Helaas weten hier in Nederland weinig mensen dit, terwijl in Aziatische landen zoals China en Japan deze kennis veel gewoner is.

Facelift

Kijk maar eens naar Aziatische vrouwen en hoe zij niet lijken te verouderen. Dit komt omdat ze bepaalde kennis hebben. die wij die niet hebben. Zij verouderen in principe net zo goed als wij, alleen door ons Westerse voedingspatroon, blootstelling aan de zon en het gebruik van chemicaliën en veelvuldige synthetische medicatie verouderen wij veel sneller dan zij. Die veroudering kan naast speciale gezichtsmassages ook worden behandeld met acupunctuur in de vorm van de acupunctuur facelift. Dit klinkt heftig, maar dat is niet zo.

Ik heb een heel klein voorproefje gehad. Ik heb tussen mijn wenkbrauwen een fronsje en ook vaak wat hoofdpijn. Tijdens eens van de behandelingen heb ik daar ook een paar naaldjes gekregen, die onderdeel uitmaken van de facelift die aangeboden worden door het Yin Yang Centrum. Na de behandeling trok de hoofdpijn weg en tot mijn grote verbazing een aantal dagen later was de frons bijna verdwenen. De facelift acupunctuur stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam en zorgt ervoor dat het vet op de juiste plekken in het gezicht gaat zitten. Het allermooiste is de prijs, want een normale facelift kost zomaar 10.000 euro en het ziet er onnatuurlijk uit, terwijl een acupunctuur facelift je een natuurlijk uiterlijk geeft voor een vierde van de prijs.

Hieronder kun je een video bekijken van René met Scarlet een Nederlandse vlogster.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=XxCJ9-4HkaQ[/embedyt]

Probleem in je lichaam

René gaf aan dat nu de klachten in je heup weggaan, zullen er andere klachten omhoog gaan komen. Die heup is namelijk niet het probleem, maar het gevolg van een ander probleem in je lichaam. Door nu deze pijn weg te nemen, ga je langzaam echt je probleem oplossen. Dit kan zomaar jaren in beslag nemen. Hiermee wordt niet bedoeld dat je jaren onder behandeling zult zijn, maar je zult moeten gaan leren hoe je jouw lichaam beter maakt. Dat zou ik dit geval kunnen met oefeningen, waarmee je zelf ruimte opwekt tussen de gewrichten. Interessant! Ik ben jaren bezig geweest om mijn voeding aan te passen en het echt te begrijpen om mezelf en anderen te kunnen helpen gezonder te worden met voeding en specifiek mijn darmen. Nu kan ik diepgang gaan zoeken naar hoe ik mijn lichaam verder leer helen en in de toekomst dat in artikelen aan jullie vertellen.

 

Meer lezen over Acupunctuur

Ik heb inmiddels al een aantal artikelen geschreven over mijn ervaringen met acupunctuur, die lees je hieronder.

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Zo ga je meer reizen maken!

Zo ga je meer reizen maken!

Ik heb sinds kort een wereldkaart op canvas boven de keukentafel hangen. Hij hangt daar, omdat ik gek ben op reizen en...

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op