Aan de slag met je passie door je kwetsbaar op te stellen

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

december 2, 2017

Ik krijg het benauwd. ik haal veel en oppervlakkig adem. Wauw, wat heb ik het warm en ik begin nog meer te zuchten en te puffen. Een branderig gevoel komt diep in mijn keel en ik voel de tranen in mijn ogen. Ik probeer het tegen te houden. Dat doe ik altijd, huilen voelt als zwakte als not done. Het lukt niet, want de tranen komen toch. Jij mag huilen zegt Francina. Ik zeg niet tegen jou dat je niet mag huilen. Ik oordeel niet. Jij mag er zijn. Wauw ik wist niet dat deze woorden zo belangrijk voor me waren. Aan de slag met je passie raakt mij tot in mijn kern. 

Ik wil je raken!

Ik zit tegenover Francina van den Berg aan tafel van Fashion Solution. Francina is succesvol onderneemster. Ze runt een werving en selectie bureau in de mode en lifestyle branche, is businesscoach en heeft nog een aantal ondernemingen. Afgelopen jaar juli ben ik zelf begonnen als zelfstandig ondernemer om dit blog verder uit te gaan bouwen en succesvol te laten worden. Vol energie en enthousiasme ben ik blogjes gaan typen achter mijn laptop.

Ik merk dat het niet meer lekker loopt. Ik weet niet zo goed meer wat ik wil en dat wat ik over wil brengen er niet uitkomt. Vaak hoor ik dat ik zakelijk schrijf en dat terwijl mensen me juist alles behalve zakelijk vinden. Ik hoor creatief, speels, vriendelijk, vrolijk en positief. Dat is ook precies wat ik in mijn blogs wil stoppen. Ik wil dat mijn passie voor schrijven jou raakt!

Waar ik 4,5 jaar geleden mee ben gestart past me niet meer. Ik ben gestart vanuit de wens om mezelf gezonder te maken. Ik heb lang last gehad van een prikkelbare darm. Door me te verdiepen in voeding en een opleiding tot natuurvoedingsadviseur te gaan volgen, heb ik mezelf geholpen om beter te worden. Daarnaast vond ik het leuk om over gezondheid te schrijven en af en toe een recept te maken. Ik ben blij dat ik dit allemaal gedaan heb, maar nu wil ik verder!

Om het blog te herontdekken ben ik heel veel nieuwe dingen gaan uitproberen. Voor degene die me al langer volgt ik heb het afgelopen jaar veel veranderd. Ik ben een webwinkel begonnen, ik ben af en toe gaan vloggen, ik heb het uiterlijk van de site een keer of 2/3 veranderd en ik ben over andere onderwerpen gaan schrijven, maar ik heb HET nog niet gevonden. Daarnaast stijgen het aantal lezers maar heel lichtjes, dat terwijl ik er toch echt heel veel tijd in stop! HOE KAN DIT?

Business coaching

Nu zit ik dus ineens jankend op maandagochtend tegenover Francina. Okay, dit zag ik dus even niet aankomen. Ik dacht we gaan even kletsen over waar ik met mijn bedrijf naar toe wil en wat Francina precies allemaal doet en voor mij kan betekenen. Nee hoor, binnen twintig minuten stroomde de tranen over mijn wangen. Dit terwijl ik me niet kan herinneren wanneer ik voor het laatst gehuild heb. Ik ben geen huiler. Soms zou ik willen dat ik dat beter kon. Ik ben vooral goed in mezelf sterk houden en mezelf kalmeren op de momenten dat de spanningen in mij te hoog oplopen. Deze keer niet. Ik voelde me veilig in een vertrouwde omgeving, zonder Francina heel erg goed te kennen. Ik mocht huilen en zo kwamen we heel snel al tot de kern enkel door het stellen van vragen en het doorvragen op de antwoorden.

Francina heeft sinds 2010 verschillende coachopleidingen gedaan zoals: Stephan Covey business coaching, De nieuwe coachopleiding, stress coaching, hormoonfactorcoach en potentieel coaching. Haar persoonlijke doel is om creatieve professionals en ondernemers te begeleiden naar hun droomdoelen en hun inzicht te geven, hoe zij verder kunnen groeien. ‘Alleen jij kan jezelf gelukkig maken, maar dan is het wel de bedoeling dat jij je verantwoording daar voor neemt en je beslissingen in daden omzet’. Zo ga je effectief aan de slag met je passie.

De dagen erna

Toen ik maandag thuiskwam na de sessie met Francina was ik best van slag. Ik woon in Amsterdam West en moet vanuit Oost een klein half uurtje in de tram zitten. Janken wil ik niet in de tram, dus ik doe mijn oordopjes in en ik ga naar buiten staren naar alle toeristen die Amsterdam aan het verkennen zijn. Ik zit zo alleen met mijn gedachtes en het gesprek speelde zich opnieuw af in mijn hoofd.

Eenmaal thuis ben ik direct achter de laptop gaan zitten. Ik kwam alleen nergens. Het lukte niet. Ik besloot daarom om een lambal dagje in te lassen. Een lambal dagje betekent voor mij dat ik even niets hoef te doen. Ik mag lekker ontspannen en doen wat ik leuk vind zonder dat het slecht voelt. Het voelt slecht als ik bijvoorbeeld niet de hele dag heb gewerkt. Hmm, klinkt best hard als ik dit teruglees. Waarom zou een dag niet keihard werken slecht zijn?…

Het lamballen lukte me niet. Het was gewoon best heftig vanmorgen en dat moest ik duidelijk even verwerken. ‘s Avonds probeerde ik mijn vriend uit te leggen hoe het vanmorgen was gegaan. Hij schrok er een beetje van. Hoezo moest je huilen dan? Ik legde hem uit dat het veel met me deed, het voelt soms alsof ik aan het acteren ben gedurende momenten in mijn leven, omdat ik zo hard voor mezelf ben en ik denk dat ik me op die manier moet gedragen. Veel harder en stoerder dan ik eigenlijk ben. Best raar toch? Ik vind het heel fijn om op deze manier met Francina aan de slag met je passie te gaan. Pim is heel nuchter. Als het goed voelt, dan moet je dat doen mop.

Lambal je rot!

Dinsdag heb ik opnieuw een lambal dag ingelast, want ik wilde gaan schrijven maar er kwam niets uit. Ik heb maandag vastgesteld dat ik niet meer op de oude manier door wil gaan en dat ik meer vanuit mijn gevoel wil gaan schrijven. Het moet puur zijn, niet meer zakelijk. Maar hoe dan? Ik kan toch ook niet zo maar van de een op de andere dag iets totaal anders gaan doen. Jij, mijn lezer die mijn blogs leest wil ik natuurlijk tevreden houden en jij leest mijn blogs omdat je ze leuk en interessant vind, nietwaar? Dit maakt me onzeker en dan begin ik te twijfelen of ik wel moet veranderen. Misschien is het beter om het maar zo te laten, want wat als niemand meer op mijn blog komt kijken of wat ik schrijf stom vind?

Na een paar pogingen achter de laptop om iets te schrijven, besloot ik om het te laten zitten. Vandaag ff niet. Ik heb daarom een aantal afleveringen op Netflix gekeken van Touch over een autistische jongen die communiceert met de wereld met behulp van cijfers. Mooie serie, maar ik vind het moeilijk om de acteur anders te zien dan Jack Bauer uit 24. Daarna heb ik heel veel Sims Freeplay gespeeld. Een spelletje waar ik sinds de middelbare school al verslaafd aan ben. Het lijkt een rode draad te hebben in mijn leven. Het is voor mij een manier om te ontspannen.

Woensdag werd ik wakker en ineens kon ik weer schrijven. Ik heb in de ochtend twee blogs geschreven en in de middag nog eens twee. Yes!

Aan de slag met je passie

Ik weet dat schrijven mijn passie is, alleen ik ben het even kwijt. Ik weet hoe het voelt, want ik heb dat gevoel nog wel met zingen. Het voelt als een extreme blijdschap, puur geluk, als energie die door mijn lijf stroomt zonder me uit te putten. Dat ben ik nu kwijt en dat wil ik terug.

De komende maanden onderga ik daarom business coaching van Francina van den Berg en neem ik jullie mee in mijn struggles. Wil jij ook aan de slag met je passie bedenk dan of jij jezelf onbewust in de weg zit, net als ik. Door het doen van coaching, werk je aan jezelf door je kwetsbaar op te stellen en krijg je een flinke duw in de goede richting!

Meer lezen over coaching?

 

 

 

 

 

Je gaat dit ook leuk vinden:

12
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MelissaRinetteEllenTamaraMarlies Lentjes Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Joyce
Gast
Joyce

Wow, wat een rake blog. Herkenbaar! Je neemt me in deze blog erg mee in je kwetsbaarbeid en dat persoonlijk spreekt mij aan. Je schrijft goed en ik hoop dat je vind en kunt doen wat je voldoening geeft!!

Lodi
Gast

Wat goed geschreven. Iia herken me in je verhaal al ben ik juist gestopt met mijn praktijk om al mijn passie in mij blog te kunnen stoppen. Mijn eigen praktijk paste me niet meer, terwijl ik zoveel vrolijkheid uit het schrijven haal. Wat ontzettend goed dat je hulp zoekt om je passie weer terug te vinden.

Tamara
Gast

Ik volgde je nog niet maar vind je wel leuk en mooi schrijven vind het fijn eerlijke verhalen te lezen zoals deze.

Ellen
Gast
Ellen

Je komt er heus wel. Lief zijn voor jezelf en open staan voor al je emoties tijdens de sessies. Mooi! Succes!

Rinette
Gast

Wat goed dat je zo open en eerlijk durft te zijn op je blog. Ik wens je heel veel succes met het vinden van je schijfstijl en het uitbouwen van je blog.

Melissa
Gast

Mooi geschreven. hopelijk haal je wat rust en al eruit