5 x flink schoonmaken in dat lijf

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

september 16, 2017

Van een nazomer kunnen we niet meer spreken, dus laten we met dit herfstige weer ons lichaam ook maar gaan voorbereiden op de kortere koude dagen van het jaar. Dat gaan we doen door ons lichaam goed schoon te maken. Gedurende het voorjaar en de zomer heb je misschien wat losser geleefd, regelmatig een bitterballetje bij een wijntje genomen en alle gezelligheid die daar bij komt kijken. Die rommel moet er ook weer uit. In dit artikel lees je over hoe je jouw lijf lekker kunt schoonmaken. Geldt niet alleen voor nu, maar eigenlijk voor het hele jaar door.  Schoonmaken in dat lijf dus!

5 keer schoonmaken in dat lijf!

# 1 Alka badzout

Dit is mijn favoriete badzout die je eigenlijk het hele jaar door zou moeten gebruiken.  Je huid is de allergrootste ontgifter van het lichaam.  Je kunt het proces versterken door het gebruik van mineralenzout. Dit kun je toevoegen aan je badwater of gebruiken onder de douche. Die mineralen onttrekken namelijk weer extra zuren van je huid, die er anders blijven hangen. Doordat de oude verzuurde opperhuid wordt geneutraliseerd, zal de regulerende werking van de talgklieren zorgen voor weer een nieuwe en optimale opbouw van de onderhuidse vetlaag.De essentiële mineralen en sporenelementen worden via de huid opgenomen. Het is aan te raden vanaf je dertigste en ouder om je lijf extra hulp te bieden.  Zo wordt je huid weer lekker zacht en is het diep gereinigd.

# 2 Oorstokjes

Je oren schoonmaken is naast dat het voor je persoonlijke hygiene belangrijk is ook een must om goed te blijven horen. Houd je jouw oren niet in goede conditie dan kan het gebeuren dat je een lelijke oorontsteking oploopt. Soms kan dat komen door grote proppen oorsmeer, die de boel blokkeren en je langzaam steeds dover wordt.

Nou duw er een oorstokje in, denk je misschien? Mis, dat is juist onderdeel van het probleem. Heb je oorstokjes in huis? Gebruik ze dan alleen voor je make-up. Neem liever een oorspray waarmee je regelmatig je oren schoonspuit of kies voor de Smart Swab. Deze maakt je oren op een veilige manier goed schoon. Ik gebruik deze nu sinds een tijdje en ben er erg enthousiast over!

schoonmaken in dat lijf

# 3  Wellness

Ik ga een of twee keer per jaar naar de wellness. Het is een ontzettende goede manier om te ontspannen. Ik wil je ook aanraden om jezelf te trakteren op een massage, want die maakt juist je bezoek zo gezond. Even alle spanningen en afvalstoffen uit je lijf laten masseren is geen straf! Ga in het najaar of de winter lekker genieten van de warmte van de sauna of het stoombad.

Afgelopen jaar ben ik samen met mijn moeder, tante en nicht naar Lunteren geweest om daar een dagje spa te doen. Wat heerlijk. Een dagje Welness hoeft niet duur te zijn. Vanaf 25 euro heb je al best wel leuke deals. 

 

# 4 Detox foot pads

Ik heb de detox food pads uitgeprobeerd van Herbal Skin Doctor.  Hierin zitten 10 pads die je op de onderkant van je voeten plakt voor het slapen gaan gedurende vijf opeen volgende nachten. Het programma belooft je dat de pad alle gifstoffen uit je bloedbaan naar je voet vervoerd, want daar zitten zenuwpunten die corresponderen met je organen. De pads moeten dus steeds minder zwart worden, naarmate je ze langer of vaker gebruikt.

Op het internet ben ik heel veel diverse reacties tegengekomen, van het werkt wel tot zacht uitgedrukt het werkt niet. Ik heb ze getest en vind het lastig om te beoordelen. Er gebeurd zeker wel wat, maar of dat de ontgiftiging is, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Hieronder zie je de pleister van dag 1 en de pleister van de laatste dag. Volgens de pleisters is er bij nogal wat werk aan de winkel bij mij! Als deze pads doen wat ze zeggen, dan is dit een fantastische manier om een of twee keer per jaar te doen om een hoop gifstoffen kwijt te raken.

schoonmaken in dat lijf

Dag 1 detox schoonmaken in dat lijf

schoonmaken in dat lijf

dag 5 detox schoonmaken in dat lijf

# 5 Detoxen hardcore

Veel vis gegeten de afgelopen tijd? Dan is het raadzaam om weer even een detoxkuurtje spirulina te gaan doen. Wil je een grote schoonmaak gaan doen van je darmen, dan raad ik je de darmdetox aan. Ik heb hier een artikel over geschreven en geef ook een kortingscode weg van 10%. Het is zeker de moeite waard om voor deze detox te gaan. Een team van specialisten staat voor je klaar, indien je extra hulp en advies nodig hebt gedurende de kuur.

Lees meer over je darmen

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op