Mijn vakantie is begonnen. Dat betekent dat ik weer lekker kan gaan ontspannen en opladen voor het hele jaar. Ibiza staat voor de deur en dat staat garant voor uren op het strand op een ligbedje onder een parasol boekjes lezen, tukjes doen en zwemmen in het zoute water! In Nederland is dat zeer uitzonderlijk en moet ik op andere manieren zien te ontspannen. In dit blog lees je 5 simpele tips om te ontspannen en te stralen, het hele jaar door.

Ontspan en Straal

1# Extra slapen

De allereerste beste tip die ik je kan geven is slapen! Ga eens een uurtje eerder naar bed en je zult je de volgende dag zo lekker voelen! Een uurtje langer blijven liggen is ook heerlijk, maar heeft minder effect dan dat uurtje eerder naar bed gaan.

Zorg er wel voor dat je ritme houd en niet ineens enorm gaat uitslapen, waardoor je de volgende nacht niet moe genoeg bent om op je normale tijd te gaan slapen.

2# Focus op je adem

Dit kun je overal doen. Doe dit als je gestrest bent en je hoofd vol gedachten zit. Leg de focus dan twee tot vijf minuten op je adem. Adem in door je neus, zet je buik uit en adem dan weer uit door je mond. Laat hierna je buik weer inzakken. Na de oefening merk je dat je een stuk rustiger bent geworden.

Merk op tijdens het focussen op de adem, dat je de gedachten kunt accepteren en weer kunt loslaten om je te focussen op de ademhaling. Vind je het lastig om de oefening zelf te doen? Dan zijn er heel veel videos te vinden op YouTube, zoals bijvoorbeeld bodyscans of deze geleide meditatie .

Je kunt ook apps downloaden en via je telefoon luisteren. Google eens op mindfullness, hypnotherapie en ontspanningsoefeningen en zoek uit wat bij jou past! Probeer bijvoorbeeld eens Sonus Island, te vinden in de app store.

3# Ontspannen met warm water

Ga douchen of neem een uitgebreid bad. Smeer je in met een ontspannend geurende bodylotion en doe een ochtendjas of andere warme kleding aan. Heb je geen zin om te douchen of in bad te gaan? Je kunt ook een voetenbad nemen. Kies dan voor badzout, etherische oliën of soda.

4# Laat je entertainen

Kruip op de bank met een dekentje en kijk vervolgens je favoriete series op Netflix. Niets is zo lekker om met een kopje thee en wat gezonde snacks even helemaal te ontspannen bij de nieuwe afleveringen van Orange is the New Black. Of kies voor een ontspannende film waar je vrolijk van wordt.

5# Creatief bezig zijn

Ben je creatief? Koop dan eens een doek en wat verf en kwasten en ga schilderen. Je hoeft geen Picasso te zijn, maar kies een mooie vakantiefoto uit en probeer deze na te schilderen.

Iets zelf creëren kan je enorm veel voldoening opleveren, daarna kun je een mooi plekje vinden in huis om het op te hangen. Of ga tenslotte zingen. Je kunt via YouTube karaoke zingen, of kies voor de Sing! app via je telefoon. Zingen is namelijk heerlijk!

Maak gebruik van deze tips om het hele jaar te kunnen ontspannen en te stralen!

Meer lezen over zomerse activiteiten

logo