Heb jij last van de warmte en kun je daardoor minder goed slapen of slaap je altijd minder goed in de zomer? Ik geef je graag drie tips om je beter te helpen slapen. Slapen is immers zo ontzettend belangrijk voor je! Tijdens je slaap verwerk je jouw dag, alle indrukken en prikkels laat je achter je om de volgende dag uitgerust aan je dag te beginnen. Niets is zo vervelend als vermoeid wakker worden. Ik geef je 3 tips om beter te slapen in de zomer.

3 Tips om beter te slapen

# Tip 1: Maak je kamer zo donker mogelijk

In de winter is het vaak vroeg donker en ook pas laat weer licht. Dat is prettig. Je hebt namelijk een donkere kamer nodig om optimaal te kunnen slapen. In de zomer kom je er ineens achter dat je gordijnen niet volledig verduisterend zijn, of je hebt boven of naast je gordijnen een strook die licht doorlaat.

Misschien heb je ergens in je hoofd het idee om daar ooit iets aan te doen. Stop, nu direct! Reserveer van je volgende salaris een stukje geld om je slaapkamer pikkedonker te maken. In het donker slaap je een stuk vaster. Zodra er licht in jouw systeem komt, dan worden er stofjes aangemaakt om je weer wakker te maken. Niet fijn in de zomer om 5.00 ‘s ochtends!

# Tip 2: Houd je kamer koel

In een warme kamer slaap je niet lekker. Je wordt uitgedroogd wakker en misschien zelfs wel met hoofdpijn. Zorg er voor dat je altijd goed ventileert en zet een flesje water naast je bed. Het is het beste om te slapen met het raam open, maar als dit niet kan vanwege bijvoorbeeld geluidsoverlast, zorg er dan voor dat je overdag de ramen een tijd open hebt.

Als de zon op jouw slaapkamerraam schijnt overdag, houd dan op de extreem zonnige en warme dagen je gordijnen dicht. Zo houd je de meeste warmte buiten.

# Tip 3: Zorg voor goed materiaal

Kies voor een goed matras en een goed kussen. Hier hoef je maar 1x in te investeren en dan doe je er jaren mee. Ga niet iedere keer een goedkoop kussen kopen, want die zijn prachtig voor de sier, maar niet voor je gezondheid of voor een goede nachtrust.

Ik adviseer een traagschuimkussen en matras. Deze vormt zich naar je lichaam en geloof me er kan geen ander matras en kussen tegenop!

Meer lezen over slapen?

Heb jij een supertip? Deel het in de comments!

3 Tips om beter te slapen